AROMATERAPİ VE AĞIZ SAĞLIĞI
Güncelleme tarihi: 26 Kas 2022
Modern diş hekimliğinden önce ve bugüne kadar, yerli insanlar diş ve ağız sağlığını desteklemek için bitkilere güvendiler. Kamerun'da geleneksel şifacılar tarafından kullanılan şifalı bitkilerle ilgili yakın zamanda yapılan bir inceleme, diş ağrıları, ağız yaraları, kırık dişler, hassasiyet, diş eti iltihabı ve diğer ağız hastalıkları dahil olmak üzere ağız sorunları için kullanılan toplam 52 bitkiyi ortaya çıkardı.
Bitkilerin ağız bakımı için kullanılabileceği birçok yol ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda bitki vardır. Bu makale , ağız hijyeni rutininize dahil edebileceğiniz farklı bitkiler ve bunları en iyi şekilde nasıl kullanacağınız konusunda bilgilendirici bir genel bakış sunacak.
Bitkilerin Ağız Sağlığı İçin Kullanmanın Yolları
Konuya bağlı olarak, şifalı otlar kişinin ağız sağlığını desteklemek için çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Örneğin, bir soruna destek sağlamak için bitkileri dahili olarak çay, tentür, hap veya şurup olarak hazırlayabilirsiniz. Diş ağrısı veya çenenizle ilgili ağrı yaşıyorsanız bu yardımcı olabilir.
Dışarıdan, diş ağrısı, boğaz ağrısı veya diş eti kanaması gibi şeyleri tedavi etmek için bitkisel , macunlar, merhemler, uçucu yağlar veya bitkisel demlenmiş yağlar kullanabilirsiniz. Temporomandibular eklem (TMJ) sendromu yaşıyorsanız, boyun ve çenedeki ağrıyı gidermede bitkisel sargı veya harici kompres yardımcı olabilir. Genel ağız sağlığı için bitkiler ayrıca teknik olarak dahili olarak kullanılan ancak yutulmayan diş macunları, gargaralar veya gargaralar halinde hazırlanır.

Yağ çekme
Yağ çekme, diş bakımı için son derece önemli olduğu düşünülen eski bir Ayurveda uygulamasıdır. "Yağ çekme" terimi, basitçe ağzınızda 20 dakikaya kadar az miktarda yağı çalkalamak anlamına gelir. Ağızdan toksinleri atarak sağlıklı diş ve diş etlerinin korunmasına yardımcı olabilir.
Ayurveda'da tüm gastrointestinal sistem (GI) yolu dile yansır. Sabahları bu uzun süre için yağ yakmanın sindirim sistemini uyandırmaya yardımcı olduğu ve ağız sağlığını desteklediği söyleniyor. Yağ çekmenin ayrıca çene ile ilgili sorunları yatıştırdığı, boyun ve omuz gerginliğini azalttığı ve cildi nemlendirerek ve yanak, ağız ve çene kaslarını çalıştırarak yüz için yaşlanma karşıtı etkileri olduğu da bilinmektedir.
Yağ çekme alıştırması yapmak için bitkisel demlenmiş bir yağ veya susam, ayçiçeği veya hindistan cevizi gibi sade bir yağ kullanabilirsiniz. Kullanılacak ferahlatıcı bir bitkisel yağ yapmak için Nane, Tarçın, Rezene gibi bir veya daha fazla bitki veya bu makalede aşağıda listelenen bitkilerden herhangi birini seçebilirsiniz. Serin, kuru bir yerde saklayın.
Yağı çekerken yaklaşık 2-3 çay kaşığı kullanın ve ağzınızda gezdirin. Sadece bir veya iki dakika ile başlayabilir ve pratikle 20 dakika boyunca yağ çekmeye kadar çalışabilirsiniz. Bitirdikten sonra yağı tükürün ve ağzınızı ılık suyla çalkalayın. Yağı yutmayın. En iyi sonuçlar için bu, dişlerinizi fırçalamadan önce günlük olarak yapılabilir.